SIAS2021

Live Streaming Schedule

SIAS2021 Live Streaming Time Table

Day 1 July 6th 15:00-18:30

15:00-15:10

Opening

Dr. Yoji Yamada

Professor, Nagoya University

15:10-15:30

Keynote Speech(1)(20min)

New Safety Technology Leads the Next Social Value.

Dr. Masao Mukaidono

Professor Emeritus, Meiji University

15:30-16:00

Keynote Speech(2)(30min)

Monozukuri Manufacturing is Development of Human Resources

Mr. Mitsuru Kawai

Executive Fellow, Toyota Motor Corporation

16:00-16:10

Break(10min)

16:10-17:10

Panel Discussion(1)(60min)

Holistic Approach to Safety.
Moderator

Dr. Masao Mukaidono

Professor Emeritus, Meiji University

Mr. Akira Kubota

Executive Director, NECA

Panelist

Mr. Hans-Horst Konkolewsky

Global Vision Zero Ambassador, President of the International ORP Foundation

Mr. Lars Hoffmann

Head of EHS Expert Center, Siemens

Dr. Alberto Schiavon

Group Safety Manager, Ergonomics and Management Systems,Pirelli & C. S.p.A.

Dr. Toshihiro Fujita

Vice Chairman, NECA/Director, IGSAP/Senior Executive Officer, Management of Technology, IDEC

17:10-17:30

Break(20min)

17:30-18:30

Presentation(1)(15min+Q&A5min×3people=60min)

Session Chair: Dr. Jean-Christophe Blaise(INRS)

  • New Risks Related to Characteristics of Artificial Intelligence.

    Dr. Andre Steimers

    Institute for Occupational Safety and Health (IFA) of the German Social Accident Insurance

  • Introduction of Task Analysis Table Based on Behaviour-Based Safety for Safer and Optimized Work with Dynamic Risk Assessment.

    Dr. Rieko Hojo

    National Institute of Occupational Safety and Health

  • Restraint-free Physical Assistance Robot: New Challenges for the Prevention of Work Related Musculoskeletal Disorders.

    Dr. Adriana Savescu

    Institut National de Recherche et de Securite

18:30

End of the first day

Day 2 July 7th 15:00-18:30

15:00-15:30

Keynote Speech(3)(30min)

Safety, Health and Well-being - Main Pillars in the Business Strategy of BMW.

Mr. Manfred Schoch

Chairman of the BMW Groups Works Council
Deputy Chairman of the Supervisory Board of BMW

15:30-15:50

Keynote Speech(4)(20min)

Safety & Security in Society 5.0.

Mr. Fumikazu Sato

Former Councillor/Deputy Director-General
(Science, Technology and Innovation)Cabinet Office

15:50-16:00

Break(10min)

16:00-17:00

Panel Discussion(2)(60min)

The New Wave of Safety from Technical Aspects.
Moderator

Dr. Yoji Yamada

Professor, Nagoya University

Mr. Hiroyasu Ikeda

Project Researcher, The National Institute of Occupational Safety and Health

Panelist

Dr. Hideo Nakamura

Professor Emeritus, Nihon University

Mr. Thomas Bömer

Accident Prevention: Digitalisation - Technologies
Institute for Occupational Safety and Health of the German Social Accident Insurance (DGUV)

Dr. Hiromi Kurosaki

Manager, Nuclear Waste Management and Environment Department, Civil Engineering
Technology Division SHIMIZU CORPORATION

Dr. Matthias Umbreit

Head of Work Area Robotics, Division Wood and Metal Machinery, Robotics and Manufacturing Automation Division Berufsgenossenschaft Holz und Metall for the German Social Accident Insurance.

17:00-17:20

Break(20min)

17:20-18:20

Presentation(2)(15min+Q&A5min×3people=60min)

Session Chair: Mr. Thomas Böemer(IFA)

  • A Study on Safety of Collaborative Systems by Assistive Autonomous Mobile Robots Using Deep Learning.

    Dr. Takaaki Namba

    Nagoya University

  • Safety Approaches for Autonomous Mobile Machines.

    Mr. Timo Malm

    Technical Research Centre of Finland Ltd

  • AI Algorithms Within Machinery: Safety Issue

    Mr. Michaël Sarrey

    Institut National de Recherche et de Securite

18:20-18:30

Closing

Japanese (Click here)

On-demand Delivery Contents

Live streaming will be available as on-demand delivery

About 50 presentations regarding following topics will be available anytime from July 6th- September 30th.

Conference Topics

Technology aspects

  • Safety of collaborative systems
  • Autonomous systems
  • Functional safety
  • Safety of IoT, Artificial Intelligence and 5G Robot safety
  • Exoskeleton and power assist devices
  • Safety in field industries
  • Human-Machine Interface
  • Sagety of machinery
  • Protective devices and smart systems
  • International standardization and conformity assessment
  • Guidelines for advanced technology

Human and Management aspects

  • Human factors
  • Training,education and personnel qualification
  • Risk assessment / Occupational risk prevenntion
  • Safety, Health and Well-being(Vision Zero)
  • Practical applications and experience / Safety cases
  • International standardization and conformity assessment
  • Guidelines for advanced technology

ページの先頭へ戻る